Pe litoralul romanesc, 95% dintre turisti sunt romani. La aproximativ 200 de kilometri distranta de Constanta se afla statiunile bulgaresti, unde 70% dintre turisti sunt straini. La prima vedere, vestile par sumbre pentru turismul de pe litoralul romanesc. Cu toate acestea, situatia pare sa se schimbe in bine, in ritm ametitor.

 

1. Cea mai mare plaja din sudul litoralului, proaspat amenajata

In 2015, zeci de mii de tone de nisip fin au fost aduse din largul marii, de la o adancime de 200 de metri, si au fost asternute pe plaja de la intrarea in statiunea Eforie Nord. Astfel a luat nastere cea mai mare plaja din sudul litoralului, care are o latime de peste 100 de metri si a fost testata, deja, de turistii care au ales sa-si petreaca cateva zile de toamna la mare.

 

Lucrari similare vor incepe, in curand, in zona Mamaia Sud si Constanta Sud, iar plajele vor avea o latime cuprinsa intre 60 si 100 de metri. La sfarsitul anului 2015, cand lucrarile vor fi incheiate, litoralul romanesc va avea o suprafata totala de 33 de hectare de nisip.

 

2. Din ce in ce mai multe constructii, din ce in ce mai multi turisti

Vara anului 2015 a fost cel mai prolific sezon de business pentru afacerile de pe litoral, iar 2016 promite  sa doboare toate recordurile stabilite in acest an. In ultimii patru ani, litoralul romanesc a atras afaceri in constructii de peste 15,7 miliarde de dolari, cu 50% mai multe decat in perioada precedenta, conform unei analize a companiei de servicii de informatii financiare KeysFin.

 

Iar trendul a fost similar si in cazul numarului de turisti de pe litoral, care a crescut, in 2015, cu 18-20% fata de anul trecut.

3. Standarde ale serviciilor turistice, imbunatatite

Mera Resort Venus

 

Cresterea numarului de turisti s-a datorat campaniei intense de promovare a litoralului, care a fost demarata in toamna anului trecut, dar si numarului mare de evenimente organizate in toate statiunile. In plus, standardele serviciilor turistice oferite de hotelieri si de proprietarii de structuri turistice de alimentatie publica si agrement s-au imbunatatit, conform unui comunicat al Asociatiei Litoral – Delta Dunarii.

 

In topul statiunilor s-au aflat, in 2015, Mamaia, Eforie si Venus, insa o crestere semnificativa a numarului de turisti s-a inregistrat si in Neptun, datorita investitiilor in agrement, cum ar fi noul parc de aventura deschis la marginea statiunii.

4. Marea Neagra, marea cea mai aproape de acasa

Marea Neagra

 

Indiferent unde locuiesti in Romania, litoralul romanesc este mult mai aproape de casa decat, spre exemplu, cel bulgaresc. Daca locuiesti in Capitala si mergi la mare cu masina, in aproximativ doua ore si jumatate de la iesirea din oras te poti plimba descult pe plajele de la Marea Neagra. Mai mult decat atat, nu ai nevoie de acte aditionale ale masinii, necesare in situatia in care mergi cu autoturismul personal in strainatate.

5. Servicii mai bune pe segmentul de doua si de patru stele

Toata lumea stie ca in Bulgaria exista mai multe hoteluri de categorie superioara decat in Romania. Cu toate acestea, serviciile de care turistii beneficiaza in hotelurile de doua si de patru stele sunt calitativ superioare in Romania fata de cele din Bulgaria, conform Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

 

 

Echipa Vilegia


Blog | Harta Site | Vilegia Turism, Bd Tomis, Nr 269, Bl T4A, Ap.1, Constanta, 0341 418 410 | Copyright © 2016