Blog

Daca mergi la Iasi ca turist, trebuie neaparat sa vizitezi Centrul istoric. Iar daca Il vizitezi pentru prima data, cu siguranta iti va atrage atentia o cladire impresionanta, cu multe turnuri si acoperit cu tabla de zinc - considerata de multi ieseni inestetica in comparatie cu ardezia folosita anterior renovarii. Amplasat in Piata „Stefan cel Mare si Sfant”, edificiul al carei acoperis nou a iscat o serie de controverse este un simbol al capitelei Moldovei.

Fiecare oras are locurile sale cu poveste, locuri „de vazut”, locuri-simbol. Cu cat orasul este mai mare si mai important cu atat numarul locurilor speciale creste. Timp sa fie sa le vezi pe toate. Este si cazul capitalei Romaniei, Bucurestiul, un loc unde traditia se imbina cu modernitatea la fiecare pas, desi aceasta din urma pare sa fie mai... prezenta. Insa cei care au timp sa priveasca in jur vor gasi si locuri cu poveste, edificii atinse de patina timpului care se integreaza in peisajul modern, innobilandu-l.

Cea mai mare, cea mai scumpa si cea mai grea (da, ati citit bine, cea mai grea) cladire administrativa civila din lume se afla în Romania. Ati ghicit „din prima”, nu-i asa?. Intr-adevar este vorba despre Casa Poporului sau Casa Republicii, imensa constructie din partea centrala a Bucurestiului (sector 5) careia in ziua de azi i se spune Palatul Parlamentului, sintagma „Casa Poporului” fiind scoasa oficial din uz si din vocabularul celor care fac ghidajul, deoarece se considera, probabil, ca este perimata, desi istoria nu opereaza cu astfel de termeni.

Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi se numara printre cele mai frumoase teatre din lume, conform topului realizat de BBC. Topul „Seven theatres that take your breath away” („Sapte teatre care iti taie respiratia”) a fost intocmit in anul 2015, de Ziua Internationala a Teatrului.

Romania este una dintre cele mai frumoase tari din lume. Nu o spunem noi, romanii, prea preocupati sa ne asiguram traiul zilnic, sa ne indeplinim obligatiile profesionale, prea grabiti intr-o lume a vitezei. O spun altii, strainii, cei care nu sunt nevoiti sa lupte cu grijle zilei de maine. Ei au timp sa priveasca cerul, sa admire peisajul...

Este simbolul incontestabil al Brasovului. Numele sau este celebru in intreaga Romanie, dar si peste hotare, iar povestea sa este invaluita in legenda. Da, ati ghicit, este vorba despre Biserica Neagra din Brasov. O serie de superlative ii sunt atribuite acestui edificiu. Daca nu le cunoasteti vi le spunem noi, iar daca le stiti vi le reamintim. Incepem?

Fiinte nobile, puternice si inteligente. Extraordinari tovarasi de drumi, tacuti, dar cu o multime de calitati. Acestea sunt doar cateva caracteristici care se pot atribui frumosului cal. Existenta omului se leaga de cea a cailor. Murgi, suri, negri, albi, roibi sau baltati, caii au insotit omul de-a lungul timpului, iar frumusetea si robustetea nobilului animal a fost imortalizata de mari pictori ai lumii.

La Techirghiol, micuta localitate situata la 18 kilometri de Constanta, circula o legenda spusa din generatie in generatie, o legenda care a devenit un fel de carte de vizita a micutei si cochetei statiuni balneoclimaterice. Demult, tare demult, se spune ca pe aceste meleaguri a ajuns un tatar batran, orb si olog, pe numele sau Techir. Drumul era pustiu, iar Techir nu avea decat un companion, unul necuvantator, un magarus, batran si plin de rani.


Multicolore si minuscule, deux-pieces, cu decupaje cat mai indraznete, pentru a pune in evidenta formele celor care le poarta. Asa arata costumele de baie din zilele noastre. Asa sunt imbracate cele care vin, in sezonul estival, pe litoral. E normal sa fie asa. Purtat cu dezinvoltura, pe plaja, pe sezlong sau la terasa, costumul de baie e un „must have” al verii. La fel ca si pielea bronzata.

Romania se poate mandri cu un litoral de top, fiind o destinatie excelenta de petrecere a timpului liber pentru toata lumea: de la programele gândite special pentru copii (elocvent este cazul hotelului Delta din Jupiter, care, in ultimii ani s-a specializat pe oferte dedicate celor mici, familiilor cu copii) pana la distractii nocturne, pentru tinerii petrecareti sau pentru cei care vor sa se simta bine indiferent de varsta.

 


Blog | Harta Site | Vilegia Turism, Bd Tomis, Nr 269, Bl T4A, Ap.1, Constanta, 0341 418 410 | Copyright © 2016