Romania se afla „in top cinci cele mai frumoase tari din lume” si este „cea mai frumoasa tara din Europa”. Afirmatiile nu au fost facute de vreun roman, deci nu pot fi partinice, ci ii sunt atribuite milionarului britanic Paul Lister, cel care a avut ideea realizarii documentarelor „Wild Carpathia”, produse de Travel Channel, in colaborare cu European Nature Trust.

 

Wild Carpathia

 

Strainii care au pasit pe pamant romanesc confirma acest lucru, in frunte cu Printul Charles, fascinat de frumoasa Romanie, tara binecuvantata cu munte si cu mare, dar si cu alte bogatii, de care romanii au cam uitat, din pacate, prinsi fiind in valtoarea de zi cu zi a vietii.


In ultima vreme, turistii straini au inceput sa vada in Romania un loc ideal de distractie. Vara, spre exemplu, ei se indreapta, din ce in ce mai mult, spre litoralul romanesc, atractia turistica nr. 1 a sezonului estival.


In timp ce romanii cu dare de mana prefera alte plaje insorite, poate cu nisipul mai fin si cu apa mai limpede si mai albastra, pe coastele Mediteranei sau ale Marii Egee, de pilda, strainii isi indreapta (din nou) ochii spre Romania. Fie ca sunt germani, polonezi, rusi sau unguri, ei aleg sa vina, in sezonul estival, in statiunile de pe litoralul Marii Negre, unde gasesc oferte de petrecere a timpului liber la tot pasul. Iar raportul calitate-pret este foarte bun.


Iata ce spun turistii straini:
„Marea este sigura, mai ales pentru copii. Avem de gand se ne intoarcem aici, si vara urmatoare”, a spus un turist rus. Pe de alta parte, turistii, fie ei francezi sau olandezi se plang ca Romania nu este suficient promovata in strainatate, dar odata ajunsi aici isi schimba parerea.

 

Afirmatia este probata si de ghizii straini, care spun, ca din pacate, la televizor nu se vorbeste despre frumusetile Romaniei. „Din pacate, la televizor se vad alte lucruri, se promoveaza o imagine negativa. Dar, francezii care vin in Romania se bucura sa gaseasca aici locuri frumoase si oameni civilizati”, spune un ghid francez.

 

Vas de Croaziera Portul Constanta

 


La mare cautare sunt ofertele all inclusive, mai ales pentru familiile care au copii, dar nu numai.
„Iata ca se poate si in Romania. Exista si aici oferte all inclusive. Si e bine, e foarte bine, la fel ca in strainatate”, a spus un turist roman, care a ales, prin intermediul Vilegia, un sejur pe litoralul romanesc al Marii Negre, la Mera Sky. Obisnuia sa-si faca vacantele in afara granitelor, dar a spus ca va reveni in locul unde s-a simtit bine. Si le va recomanda si prietenilor sa incerce cu incredere all inclusive-ul romanesc.


Cei mai tineri dintre turistii straini vin aici atrasi de fetele frumoase si cluburile de noapte.

 

Romania la Targul de Turism din Israel 2015

 


La incheierea sezonului estival 2015, Corina Martin, presedintele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii, spunea: „Consideram 2015 cel mai bun sezon din 2008 incoace, atunci cand am avut cel mai bun an pentru turismul romanesc din ultimii ani. In 2015, am promovat în premiera Mamaia, litoralul si Delta Dunarii catre 2 piete externe pe care nu le-am mai abordat pana acum, respectiv Turcia, Italia si Israel."

 

"Vom continua si in 2016 campania de promovare Mamaia Style, prin participarea la targurile interne si internaţionale, infotrip-uri si organizarea de evenimente. Ne intereseaza in mod special sa atragem pe litoral pietele vest-europene, si intentionam ca, pe langa rutele aeriene noi ce ne-au conectat in acest an cu Londra, Milano si Tel Aviv, sa atragem si zboruri si tour-operatori din Olanda şi Germania. Continuam in forta Campania Mamaia Style si promovarea Litoralului Romanesc 2016!”.


Asadar, pe coasta romaneasca a Marii Negre, semne bune sezonul estival 2016 are!

 

 

 

Echipa Vilegia

 


Blog | Harta Site | Vilegia Turism, Bd Tomis, Nr 269, Bl T4A, Ap.1, Constanta, 0341 418 410 | Copyright © 2016